Welkom op de MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) pagina van Oost- West- en Middelbeers

Door middel van dit Blog willen we U voorstellen aan onze Beerse Missionarissen en het een en ander vertellen over hun werkzaamheden. Bovendien is het een middel om U op de hoogte te houden van alle acties, die gevoerd worden om deze mensen financieel te steunen.

Activiteiten 2014:

Op donderdagmiddag 6 februari weer kienen voor de "Beerse Missionarissen" in de zaal van café-restaurant "De Zwaan" Hoogdijk 32, in Middelbeers. Aanvang 13.30 uur.

De Vastenactie zal dit jaar onze 3 projecten in Indonesië steunen. De informatieavond over de projecten is op maandag 10 maart om 19.30 uur in De Enck in Oirschot.

Op de tweede zondag in oktober (12 oktober), zal er weer een kleding/speelgoedmarkt gehouden worden in de zaal van café-restaurant "De Zwaan".


donderdag 27 augustus 2009

Project pater Jan van Antwerpen

Computeronderwijs aan arme kinderen

Palmeiras das Missões is een stad met 35000 inwoners in het zuiden van Brazilië. De bevolking bestaat voor het grootste deel uit jongeren uit de arbeidersklasse. Velen van hen zijn werkeloos omdat ze geen opleiding hebben en geen speciale vaardigheden. Geen van hen kan met een computer omgaan, terwijl dat juist in veel sectoren de mogelijkheid op werk biedt. Ontwikkeling is de enige mogelijkheid in Brazilië om niet in het drugswereldje of de criminaliteit te belanden.
Door dit project willen we de kinderen van arme mensen de mogelijkheid bieden zich zo te ontwikkelen dat ze een kans maken op de arbeidsmarkt. Zo zullen ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien en gewaardeerde leden van de samenleving worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten