Welkom op de MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) pagina van Oost- West- en Middelbeers

Door middel van dit Blog willen we U voorstellen aan onze Beerse Missionarissen en het een en ander vertellen over hun werkzaamheden. Bovendien is het een middel om U op de hoogte te houden van alle acties, die gevoerd worden om deze mensen financieel te steunen.

Activiteiten 2014:

Op donderdagmiddag 6 februari weer kienen voor de "Beerse Missionarissen" in de zaal van café-restaurant "De Zwaan" Hoogdijk 32, in Middelbeers. Aanvang 13.30 uur.

De Vastenactie zal dit jaar onze 3 projecten in Indonesië steunen. De informatieavond over de projecten is op maandag 10 maart om 19.30 uur in De Enck in Oirschot.

Op de tweede zondag in oktober (12 oktober), zal er weer een kleding/speelgoedmarkt gehouden worden in de zaal van café-restaurant "De Zwaan".


donderdag 27 augustus 2009


Project Wereldwinkel

Beco Da Luz

De meeste mensen kennen Brazilië als het land van de samba en de carnaval, de zon en het strand. Een lekkere kokosnoot onder de palmboom op een zonnig strandje. Brazilië heeft een hele mooie kant, maar ook eentje met veel armoede, werkloosheid en honger. Zo hebben vele Braziliaanse vrouwen meerdere banen om hun kinderen te onderhouden. Veel kinderen leven op straat of gaan als een wees door het leven. Naar schatting zijn er 13 miljoen straatkinderen in Brazilië. Alcohol en drugs zijn twee gevaren voor zowel jongeren als ouderen. Sommige Brazilianen zijn ook niet officieel geregistreerd en hebben daarmee ook geen rechten. Ook is het voor veel arme Brazilianen niet mogelijk om een eigen huisje te huren of te kopen omdat zij daar simpelweg geen geld voor hebben.

In het noordoosten van Brazilië in de miljoenenstad van Recife leeft de gemeenschap Beco da Luz (het straatje van licht). In deze gemeenschap wonen 30 families onder zeer ermbarmelijke omstandigheden. Zij hebben geen water, elektriciteit of andere sanitaire voorzieningen. Het water dat ze gebruiken om te douchen is opgevangen regenwater. Hierdoor zijn er veel ziektes, zoals griep en knokkelkoorts. En veel kinderen zijn op jonge leeftijd gestorven door deze relatief makkelijk te genezen ziektes.

Het drugs- en alcoholgebruik in Beco da Luz is zeer hoog. Veel tieners zijn betrokken in drugshandel. Zoals ook de zoon van Rosangela, een alleenstaande moeder van 8 kinderen. Haar zoon van 15 jaar is vorig jaar doodgeschoten omdat hij betrokken was in de drugswereld.
De werkloosheid in de gemeenschap is zeer hoog. Velen hebben geen opleiding gevolgd en de vrouwen kunnen soms een baantje vinden als schoonmaakster. 70% van de mensen kan niet lezen of schrijven.

Dit project wordt ondersteund door Barbosa een Fair Trade importeur waarmee de Wereldwinkel Oirschot goede banden heeft.

Het project wil zich richten op de volgende thema’s:
1 Alfabetisering onder ouderen en jongeren
2 Gezondheidszorg
3 Verbetering van sanitaire voorzieningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten