Welkom op de MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) pagina van Oost- West- en Middelbeers

Door middel van dit Blog willen we U voorstellen aan onze Beerse Missionarissen en het een en ander vertellen over hun werkzaamheden. Bovendien is het een middel om U op de hoogte te houden van alle acties, die gevoerd worden om deze mensen financieel te steunen.

Activiteiten 2014:

Op donderdagmiddag 6 februari weer kienen voor de "Beerse Missionarissen" in de zaal van café-restaurant "De Zwaan" Hoogdijk 32, in Middelbeers. Aanvang 13.30 uur.

De Vastenactie zal dit jaar onze 3 projecten in Indonesië steunen. De informatieavond over de projecten is op maandag 10 maart om 19.30 uur in De Enck in Oirschot.

Op de tweede zondag in oktober (12 oktober), zal er weer een kleding/speelgoedmarkt gehouden worden in de zaal van café-restaurant "De Zwaan".


donderdag 27 augustus 2009

Project Lida Post

Casa do Guri

In dit kinderhuis ofwel sociaal-medisch centrum worden week in week uit 1000 kinderen opgevangen, geschoold, gevoed en gekleed. Er zijn 14 personeelsleden werkzaam. De Oirschotse verpleegkundige Lida Post heeft hier XXX jaar gewerkt en een nauwe band is blijven bestaan.
In de tijd waarop de moeders werken, komen de kinderen naar dit kinderhuis. Op deze manier worden arme gezinnen uit Ubâ in de gelegenheid gesteld hun financiële situatie te verbeteren en worden de kinderen opgevangen. Er zijn ook kinderen die alleen een moeder hebben, vader heeft het gezin in de steek gelaten. Als er wel een vader is in het gezin moeten beide ouders werken. Vader verdient vaak heel weinig om het gezin te onderhouden, omdat hij weinig of geen studie heeft gehad. Vandaar dat moeders ook moeten werken. Ongeschoolde mensen worden onderbetaald en kunnen moeilijk in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Kinderen, van wie de moeder uit werken gaat, worden de gehele dag opgevangen in de crèche. Zij krijgen natuurlijk ook de warme maaltijd daar. Zij slapen er ’s middags in een zaal, die vol staat met kinderledikantjes. In ieder ledikantje slapen 2 peuters. Grotere kinderen kunnen in dit centrum naar de kleuterschool. Dit gaat in twee ploegen: de ene ploeg zit ’s morgens op school en krijgt om ± 10.00 uur de warme maaltijd. De andere ploeg zit ’s middags op school en krijgt om ± 12.00 uur de warme maaltijd.
Bij het afsluiten van de kleuterschooltijd krijgen de kinderen hun eerste diploma, dat officieel uitgereikt wordt en waar een feest van gemaakt wordt. Dit om het belang van scholing te onderstrepen.
Trouwens, iedere gelegenheid wordt aangegrepen om iets te vieren om de dagelijkse sleur te doorbreken, zoals Kerstmis, Carnaval, Pasen enz.
Nog grotere kinderen gaan naar de lagere school, die door de overheid geregeld wordt. Veel van deze kinderen komen tussen de middag in het sociaal-medisch centrum voor de warme maaltijd. Vanuit dit centrum wordt ook gezorgd voor schooluniformen, kleding, schoolartikelen enz. Als het nodig is zorgt het sociaal-medisch centrum ook na de lagere schoolleeftijd voor de benodigde spullen, als kinderen door willen studeren.
Familieleden van kinderen, zorgbehoevenden en bejaarden, kunnen ook in aanmerking komen voor een warme maaltijd of andere zorg. Voorwaarde is, dat de moeder een baan zoekt, zodat zij te zijner tijd haar gezin en familie kan onderhouden.
De grootste zorg van Casa do Guri is om de mensen, die vaak in grote armode leven, te kunnen blijven helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten