Welkom op de MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) pagina van Oost- West- en Middelbeers

Door middel van dit Blog willen we U voorstellen aan onze Beerse Missionarissen en het een en ander vertellen over hun werkzaamheden. Bovendien is het een middel om U op de hoogte te houden van alle acties, die gevoerd worden om deze mensen financieel te steunen.

Activiteiten 2014:

Op donderdagmiddag 6 februari weer kienen voor de "Beerse Missionarissen" in de zaal van café-restaurant "De Zwaan" Hoogdijk 32, in Middelbeers. Aanvang 13.30 uur.

De Vastenactie zal dit jaar onze 3 projecten in Indonesië steunen. De informatieavond over de projecten is op maandag 10 maart om 19.30 uur in De Enck in Oirschot.

Op de tweede zondag in oktober (12 oktober), zal er weer een kleding/speelgoedmarkt gehouden worden in de zaal van café-restaurant "De Zwaan".


vrijdag 13 april 2012

Eye For Others – Zuid Afrika

De stichting Eye For Others zet zich in om mensen en organisaties, in Nederland én in Zuid-Afrika, te betrekken bij de hulpverlening voor aids- en weeskinderen in Zuid- Afrika.

Eye For Others organiseert jaarlijks projectreizen naar Zuid-Afrika. Doel van deze reizen is om iets te kunnen betekenen voor de (aids-)weeskinderen en vrouwen/moeders in Zuid-Afrika. Vooralsnog concentreren onze projecten zich op de gemeente Rustenburg, Phokeng (North-West provincie) en Douglas (Northern Cape). Dat doet Eye For Others met het bouwen van opvangcentra (early-learning centra, crisiscentra, happy homes enz.) voor deze doelgroep en het organiseren van sport- en spelactiviteiten voor kinderen en jongvolwassenen.

Bovenstaand een omschrijving zoals vermeld op de website van de stichting www.eyeforothers.nl.

Oktober 2010 heb ik met onze oudste dochter deelgenomen aan zo‟n projectreis. Dit was erg indrukwekkend. We hebben daar gewerkt in het township „Freedompark‟. Dit is een township wat vlakbij de mijnen van Rustenburg in Zuid-Afrika ligt en waar mensen uit nog armere landen naar toe komen om werk te zoeken. Maar omdat de meeste mensen daar illegaal zijn kunnen ze niet gaan werken en kunnen de
kinderen niet naar school. We hebben daar met een team van ongeveer 40 personen
7 shacks (=golfplatenhuisjes) opgeknapt en 2 nieuwe shacks gebouwd. Wat op mij
de meeste indruk heeft gemaakt was de uitzichtloosheid. Geen werk, geen opleiding, geen toekomst. Ik heb o.a. gesproken met een meisje van ongeveer 14 jaar, die de prostitutie ingaat om haar ouders, broertjes en zusjes van eten te voorzien. Als je dan aan haar vraagt „waarom?‟, antwoordt zij „what else can I do?‟. Niet raar dus dat Aids een groot probleem is in Freedompark. Men leeft daar van dag tot dag en het belangrijkste is, dat ze die dag kunnen eten. Deze uitzichtloosheid blijft bij mij
knagen. Daarom heb ik met een van de bestuurders van Eye for Others het idee opgepakt om samen een soort schooltje op te gaan starten op het township. Als de kinderen een opleiding kunnen gaan volgen, hebben ze toekomst. We willen starten met een klein groepje en zo langzaam aan gaan uitbouwen. Want volgens mij wonen in dat township ongeveer 60.000 mensen! Uw bijdrage zou een mooi begin vormen om dit te gaan opstarten.

Het mooie van onze organisatie vind ik dat we korte lijntjes hebben. Jaarlijks gaan ongeveer 40 mensen mee met zo‟n projectreis. Dit wordt van tevoren goed voorbereid. Vanuit onze organisatie zijn contacten met Neil van Schalkwijk. Hij is arts in de omgeving van Rustenburg en bezoekt meerdere townships om het aidsprobleem te beheersen. Hij heeft nauw contact met de bevolking en de hulpverleners en weet precies waar behoefte aan is. Zo kunnen de projectreizen effectief worden gebruikt.

Organisatie
Neil van Schalkwijk
Rustenburg
Zuid Afrika

Contactpersoon Corrien Roche Rijkesluisstraat 55
5688 EC
tel: 06 12598538
e-mail: roche@roche.nu

Bank
RABO
Bankrekeningnummer 12.93.93.614
T.n.v. Eye For Others
Barneveld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten