Welkom op de MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) pagina van Oost- West- en Middelbeers

Door middel van dit Blog willen we U voorstellen aan onze Beerse Missionarissen en het een en ander vertellen over hun werkzaamheden. Bovendien is het een middel om U op de hoogte te houden van alle acties, die gevoerd worden om deze mensen financieel te steunen.

Activiteiten 2014:

Op donderdagmiddag 6 februari weer kienen voor de "Beerse Missionarissen" in de zaal van café-restaurant "De Zwaan" Hoogdijk 32, in Middelbeers. Aanvang 13.30 uur.

De Vastenactie zal dit jaar onze 3 projecten in Indonesië steunen. De informatieavond over de projecten is op maandag 10 maart om 19.30 uur in De Enck in Oirschot.

Op de tweede zondag in oktober (12 oktober), zal er weer een kleding/speelgoedmarkt gehouden worden in de zaal van café-restaurant "De Zwaan".


vrijdag 13 april 2012

Hand in Hand - Ghana

De Hand in Hand community in Nkoranza biedt een veilig en liefdevol thuis aan kinderen met een verstandelijke beperking uit heel Ghana. In Ghana wordt een geestelijke handicap vaak in verband gebracht met „boze geesten‟. Om die reden worden de kinderen nogal eens in de steek gelaten.
In Hand in Hand krijgen deze kinderen een veilig onderdak, goede verzorging en veel liefde. In één kamer wonen 2 of 3 kinderen samen met één verzorger. Zo leven zij als het ware in gezinsverband en met elkaar vormen zij een warme Community. Hier worden de mogelijkheden van de kinderen d.m.v. een gestructureerd dagprogramma maximaal gestimuleerd.
Als de kinderen ouder worden, kunnen ze zich verder ontwikkelen in de beschutte werkplaats van de Community. Daar leren zij met eenvoudige technieken fraaie sieraden en stoffen te maken. De opbrengst van deze producten dekt een deel van de kosten van de Community. De rest komt van sponsors en donateurs buiten Ghana.
De Hand in Hand Community in Nkoranza is in 1992 opgericht door de Nederlandse tropenarts Ineke Bosman, toen zij de grote nood zag van kinderen met een verstandelijke beperking. Sinds haar pensionering, eind 2009, heeft de Nederlandse oud tropenarts Ab van Galen de leiding van de Community overgenomen.
Bezoekers en vrijwilligers zijn van harte welkom in het project. Hand in Hand, een NGO in de vorm van een stichting, ontvangt (nog) geen subsidie van de Ghanese overheid en is daarom dankbaar voor de steun uit het buitenland.
Website: www.operationhandinhand.nl handinhandcommunity@gmail.com

Ik ben als directeur voor de Nederlandse school naar Ghana gekomen en woon in Accra. Tijdens een rondreis kwam ik met mijn familie puur toevallig in Nkoranza terecht. Ab, Jeanette en hun prachtige community stalen al direct mijn hart. Emmanuelle zonder armen en benen, maar altijd met een lach, Stephen die op zijn beugels achter je aan rent en Bright die in het restaurant helpt en altijd hoopt dat je je bord niet leeg eet. Het is een prachtig project. Een belofte om te komen schilderen was dan ook al gauw gedaan. Het bleef niet bij schilderen alleen. Materialen verzamelen, vrijwilligers van het vliegveld halen en contacten zoeken voor verscheping van wat spullen. Nkoranza is elke minuut die je erin stopt meer dan waard!

Organisatie
Ab van Galen / Miriam Kerkhof
Nkoranza
Ghana
e-mail: miriamkerkhof@yahoo.com

Contactpersoon
Donny en Gerard Kerkhof
Spoordonkseweg 41
5688 KB Oirschot tel: 0499 574788
e-mail: dkerkhof@gmail.com

Bank
RABO
Bankrekeningnummer: 12.77.64.143
T.n.v. Stichting Hand in Hand
Westland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten