Welkom op de MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) pagina van Oost- West- en Middelbeers

Door middel van dit Blog willen we U voorstellen aan onze Beerse Missionarissen en het een en ander vertellen over hun werkzaamheden. Bovendien is het een middel om U op de hoogte te houden van alle acties, die gevoerd worden om deze mensen financieel te steunen.

Activiteiten 2014:

Op donderdagmiddag 6 februari weer kienen voor de "Beerse Missionarissen" in de zaal van café-restaurant "De Zwaan" Hoogdijk 32, in Middelbeers. Aanvang 13.30 uur.

De Vastenactie zal dit jaar onze 3 projecten in Indonesië steunen. De informatieavond over de projecten is op maandag 10 maart om 19.30 uur in De Enck in Oirschot.

Op de tweede zondag in oktober (12 oktober), zal er weer een kleding/speelgoedmarkt gehouden worden in de zaal van café-restaurant "De Zwaan".


donderdag 23 januari 2014

Fysiotherapie op Balie

 

Marjanne Oomen

Plaats: Lovina, Singaraja, Bali


Vele kinderen in Bali hebben te maken met een lichamelijke aandoening, waar ze geen hulp voor kunnen krijgen. Bij de stichting is dit wel mogelijk. Wij bieden fysiotherapie voor de kinderen, en zorgen dat ze fysiek meer zelfstandig worden. Wij vragen (wanneer de familie hier niet toe in staat is) geen financiële bijdrage van de kinderen, maar fysieke bijdrage van kinderen met ouders. Vandaar is het van wezenlijk belang dat er sponsoring komt voor de fysiotherapie.

 Wij willen per maand ruim 250 behandelingen kunnen uitvoeren. Dit betekent dat we iedere week 60 kinderen kunnen helpen met fysiotherapie. De doelgroep is kinderen van 0 t/m 16 jaar jong. Meisjes en jongens.

Wij hebben een team van 6 therapeuten die opgeleid zijn (en nog steeds worden) door Nederlandse therapeuten. Deze therapeuten zijn in staat deze behandelingen uit te voeren. Ieder kind zal minimaal twee maal in de week behandeld worden voor twee uur lang. Ze zullen massages krijgen, oefentherapie, hydrotherapie, handfunctie training, en iedere andere therapie die van belang dient te zijn voor verbetering van functie. De behandelperiode zal wisselend zijn van een maand tot een aantal jaar. Dit is afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Wij zouden het erg op prijs stellen als Vastenaktie een financiële bijdrage kan verstrekken voor de fysiotherapie en hulpmiddelen voor onze kinderen en de opleiding van Indonesische fysiotherapeuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten