Welkom op de MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) pagina van Oost- West- en Middelbeers

Door middel van dit Blog willen we U voorstellen aan onze Beerse Missionarissen en het een en ander vertellen over hun werkzaamheden. Bovendien is het een middel om U op de hoogte te houden van alle acties, die gevoerd worden om deze mensen financieel te steunen.

Activiteiten 2014:

Op donderdagmiddag 6 februari weer kienen voor de "Beerse Missionarissen" in de zaal van café-restaurant "De Zwaan" Hoogdijk 32, in Middelbeers. Aanvang 13.30 uur.

De Vastenactie zal dit jaar onze 3 projecten in Indonesië steunen. De informatieavond over de projecten is op maandag 10 maart om 19.30 uur in De Enck in Oirschot.

Op de tweede zondag in oktober (12 oktober), zal er weer een kleding/speelgoedmarkt gehouden worden in de zaal van café-restaurant "De Zwaan".


donderdag 23 januari 2014

Jongensinternaat


Ad Hems

Plaats: Aek Tolang Noord Sumatra

 
 Achtergrondinformatie

Aan de westkust van Noord Sumatra 12 km van de stad Sibolga ligt de plaats Aek Tolang dat de laatste 20 jaar echt uitgegroeid is tot een kleine stad. Ook de katholieke kerk is daar een 20 jaar geleden begonnen met scholen van kleuterschool tot middelbare school. Zelfs een seminarie voor de opleiding van lokale priesters is daar van start gegaan. Paters Kapucijnen uit Noord Duitsland hebben zelfs een aantal units gebouwd voor een jongensinternaat. Studenten van Mavo en Havo zijn daar intern o.a. omdat hun woonplaatsen te ver zijn om elke dag op en neer te gaan. Op dit ogenblik zijn er een zestigtal studenten op het internaat dat geleid word door de Fraters van Tilburg echter wel Indonesische fraters.

Grote behoefte aan een internaat

Kinderen komen voornamelijk naar een internaat omdat er over het algemeen op katholieke scholen inbegrepen internaat een goede discipline heerst zo zelfs dat de studenten goed kunnen studeren. De laatste 10 jaar is ook een heel voorname reden dat ouders kiezen voor een internaat, omdat er ook in Indonesia veel kinderen erg beïnvloed worden door de massamedia zoals hand Phone, Internet, Facebook, Twitter, etc. etc., om maar niet te spreken van Narcoba etc. Dagelijks zijn er berichten in de massamedia over drugs etc. Er zijn er maar genoeg die er aan gaan met alle geweldige nare gevolgen van dien. Dat is de laatste 10 jaar ook een belangrijke reden dat studenten naar een Internaat komen.

Dit alles betekent dat een internaat van heel groot belang is. Zusters echter hebben ook een internaat voor de meisjes.

Concrete aanvrage

Ik heb vermeld dat er een internaat voor jongelui aanwezig is. De grote moeilijkheid is echter dat de dakbedekking( zinken golfplaten) hard aan vernieuwing toe is. En daarvoor juist zouden we graag een aanvrage in willen dienen. Het aanwezige dak bestaat uit golfplaten. Anderhalf jaar geleden hebben we heel wat lekkages moeten dichten bij de units. Waarschijnlijk kunnen we het nog een jaartje volhouden maar dan moet er echt iets gebeuren. Vandaar dat we voor de units een financieel plaatje gemaakt hebben voor nieuwe dakbedekking + afvoer dakwater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten